Lördag, "no wings" och magi


Äntligen är det lönehelg och kontot har fyllts på. Som många andra så blir det då en sväng på stan och vi skall ut och fira att två polare känt varandra i 7 år…hehe ja dom har jubileum varje år J

Vi kommer börja kvällen på grymma Barabicu där det serveras bra mat och goda drinkar. Det är alltid bra stämning där så det gör ju det hela inte sämre.

Har fortfarande inte fått igång spisen men till Australien Open fick det bli lite sköna chicken wings / nuggets. Ville haft wings men fanns inte att köpa färska och ville inte ha äckliga färdig kryddade frysta. Blev en kompromiss på kycklinglårfile men blev inget skin.

Körde igång cirkulatorn på 62 C° och vakuumpackade kycklingen . Bara salt, peppar. Körde 45 minuter. Dom är ganska tunna så behövs inte lång tid. Sen snabbt ner i ett isbad.

Körde lite olika coating; gräddfil (måste ha skin), potatismjöl och mjöl/ströbröd. Alla blandade med kryddor.

Hade salt, rökt paprika, cayenne, peppar, vitlök

Vill man har mer nuggets så kör dubbel pannering : mjöl, ägg och panko/ströbröd.

Sen var det bara i fritösen på full fräs tills dom fick färg. Dom behöver inte komma upp i någon temp och vill bara att dom skall bli varma eftersom jag kört dom på 62 C. Detta gör att dom bli överlägset saftiga mot några wings/nuggets/klubbor nu någonsin ätit. Ren magi.

Sen körde jag runt dom i hot wing-sås, korean-sås och Show me (världens bästa bbq-sås)

Wing sås:

Värm upp

Louisiana hot sås

massa smör

Korean Mike sås:

1 dl ljus soya

2-3 msk fermenterad chilipaste (gochujang från asiatisk butik..inte skiten från vanlig butik)

1 -2 msk sirap

1 msk vittvinsvinäger

0,5 msk sesamolja

Denna är löjligt go!!!

Sist men inte minst

Show me bbq-sås

Köp på extreemfood…om du kan få tag på den. Tar slut på 15 min när dom får in den. Kan med fördel stå minst 3 månader innan användning.

Hade en parmesan dip till också

1 dl majonäs

30 g parmesan

lite tabasco

Släng runt kycklingen i såserna. Njut !

Gochujang (fermenterad chili)


Featured Posts
Posts Are Coming Soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square